Gimsøy Skolemusikk

Medlemsfordeler

Som medlem i GSM får du også endel andre fordeler. Du blir samtidig medlem i Norges Musikkorps Forbund (NMF) hvor du får selskap av ca 70 000 andre aspiranter og musikkanter.

Her er alle musikantene i mer enn 1 700 korps med. Du har altså fått kjempepopulær hobby! Alle aspiranter i NMF får en egen sekk når de begynner i korps. Her er det plass til notestatis, perm og annet du trenger som fersk musikant. Når du bruker sekken, viser du alle at du er en av dem som kan spille et instrument.
Å spille i korps betyr å lære å spille et instrument, spille sammen med andre, reise nye steder og få mange nye venner som også er glad i musikk.
Du har kanskje allerede lært deg skalaen, og kan lese noter. Fremover vil du bli flinkere og flinkere til å spille!

Når du spiller i korps, er det flere ting å passe på. Noe av det viktigste er å behandle instrument ordentlig. Tenk på instrumentet ditt som et kjæledyr. Det har det best når det får godt stell og litt oppmerksomhet hver dag. Det er viktig å øve jevnt, og å møte på øving hver uke. For å få tips til hvordan du kan gjøre øvingen enda morsommere, kan du gå inn nettsiden til NMF. Der finner du tips til spennende øvelser du kan gjøre på instrumentet ditt.

Norges Musikkorps Forbund (NMF) er organisasjonen til alle musikkorps i Norge.
De hjelper korps og musikanter med alt fra forsikring og penger, til festivaler og stevner, sommerkurs og medaljer. De har kontorer over hele landet som korpset ditt, du eller foreldrene dine når som helst kan kontakte dersom dere har spørsmål. Når du er ung musikant kan det innimellom være godt å få hjelp av en av de voksne hjemme. De kan hjelpe deg med å sette opp notestativ, vaske, pusse og stelle instrumentet, henge opp uniformen, og andre ting du vil lære eller trenger hjelp til. Foreldrene dine får også selv et helt nytt nettverk. De jobber selvsagt litt dugnad, men langt fra så mye som mange tror. I GSM har vi i hovedsak kun to dugnader i året, det er Gimsøydagen hvor det er loppemarked, tombola, auksjon og kiosk og et mindre loppemarked. Som aspirant og foreldre slipper dere dette det første året i GSM.
Å være med i musikkorps er sosialt og morsomt også for de voksne.
Gjennom medlemskapet i NMF har du en forsikring som inneholder både instrument-, ulykke- og reiseforsikring.
Er det noe dere lurer på, ta kontakt med korpsleder eller med NMF.

Å spille i korps er en hobby du vil ha glede av til du blir gammel. Vi har lyst at du skal spille så lenge du bare kan, og sammen med oss skal vi gjøre det vi kan for at du skal få det morsomt i korpset.

Lykke til

7 januar 2008